Bloggnorge.com // triwer
Start blogg

triwer

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Reiserute og erfaringer veivalg

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 29. juli , 2014 kl. 21:43

Dag 1 Grorud-Sløvika ca 7 mil:

Jeg startet som kjent opp i Bergensveien på Grorud opp gjennom Lillomarka og ut ved Skytta for å fortsette RV4 (Hadelandsveien) frem til Hakadal hvor jeg tok en liten runde utenom for bedre trafikksikkerhet samt hyggelige omgivelser med gress, åkre, vann og hygge:)

Deretter gikk veien videre langs RV4 et stykke til før jeg måtte svinge av mot Harestua. Syklet gamleveien fra Harestua til Roa. Veldig hyggelig vei det også. Fra Roa svingte jeg av ved Rådhuset for på nytt å kjøre Gamleveien opp til Jevnakertoppen (vet ikke om det heter det, men det er uansett ganske beskrivende). Fikk noen kilometre ekstra til overnatting på Sløvika camping (166 kroner per natt, 10 kroner for dusj).

Erfaring veivalg dag 1: Sløvika camping kunne jeg med fordel byttet bort mot camping nær Hadeland glassverk (mener jeg så et skilt i området). Foruten det ville jeg valgt samme vei om igjen.

Dag 2 Sløvika-Krøderen, ca 6-7 mil: 

Fra Sløvika mot Hønefoss, E16. Et salig rot og kaos rundt Hønefoss med mye frem og tilbake, opp og ned, før jeg til slutt fant riktig vei ved Meieriet (buss/togstasjonen) og kom meg i retning Heradsbygda og Sokna. Stoppet i Heradsbygda for proviantering, helt nederst i bygda…

Videre mot Sokna og RV7. Kom raskt inn til rundkjøringen på RV7 som skiller ny og gammel vei. Ettersom det ikke er lov å sykle den nye veien, falt valget enkelt på gamleveien om Krøderen.

Tok inn på Krøderen Kro (550 kroner for natten inkl. frokost)  som var et hyggelig, men enkelt motell – med veldig god mat:D Spesielt godt etter en dag med motbakker. Kokken stelte i stand deilig frokost med fint dekket tallerken, kokt egg og  ferskpresset juice dagen etter – noe som veide opp for enkeltheten på romstandarden.

Erfaring veivalg: Neste gang kjører jeg direkte inn i Hønefoss for å unngå alle motbakkene, og komme meg inn til Meieriet, proviantere og dermed unngå et par timer med virring… Krøderen kro var som sagt hyggelig og rolig. Rommet var med terrasse jeg kunne kjøre sykkelen opp på, noe som er positivt når en reiser med mye bagasje. Strekningen bød totalt på en del seige motbakker og jeg ble veldig sliten. Kombinasjonen lite sykkeltrening, varme og dårlig sykkelbukse kan nok ta noe av skylden. Foruten virringen i Hønefoss ville jeg tatt det samme valget på nytt. Krøderen kro var som sagt hyggelig, men det finnes steder i  rekke og rad langs Krøderen, så det kommer helt an på kreftene.

Dag 3 Kørderen-Bromma (ca 6 mil): 

Fulgte gamle RV7 til den slo seg sammen med den nye RV7 like før Hallingsporten. Det var et skummelt stykke å følge RV7 strekningen mot Flå. Personbilene holdt seg fint på avstand, det var verre med tungtransport og busser. Lurer på om de er klar over hvilket luftdrag det blir etter dem? Stoppet på Flå for lading av mobiltelefon og litt drikke (sjokomelk og brus, en suveren kombinasjon i varmen da jeg slet med å få i meg mye næring i løpet av dagen). Traff på noen hyggelige bergensere som passet sykkelen min, samt ekspeditrisen på bokhandleren som tipset om alternativ vei mot Nesbyen, samt overnatting på Bromma (Nor Kro). Fulgte deretter et stykke av Nasjonal sykkelvei nummer 7 (eventyrveien) krysset Hallingdalselva to ganger før jeg fortsatte på RV7 mot Bromma. Dette stykket av RV7 var faktisk bedre med en veiskulder som nesten kan kalles sykkelvei. Det eneste skumle var i svingene med midtrabatt hvor det bare var å tråkke på for å komme seg gjennom raskest mulig. Ankom NorKro (975 for dobbeltrom (Rune dukket opp:D) med frokost) God middag og god frokost, veldig hyggelig og behjelpelig personale.

Erfaring veivalg: Ville tatt samme vei, men undersøkt mulighetene for sidevei fra Hallingporten bedre en hva jeg gjorde. En trafikkfarlig strekning mot Flå! Ellers helt perfekt overnatting på Nor Kro. Ville absolutt ha valgt dette stedet igjen, og anbfaler alle som ellers ville stoppet i Nesbyen eller Flå for å spise, å heller legge spisepausen på NorKro.

Dag 4 Bromma-Tunhvd, ca 4 mil: 

RV7 frem til Nesbyen, deretter stigning opp mot Tunhovd. De første svingene var det mye stigning, etter hvert flatet det ut til stigning av det jevnere slaget. Overnattet på Tunhovd.

Erfaring veivalg: Ville tatt samme vei på nytt, men syklet til neste campingplass et lite stykke etter Tunhovd. Mulig det ikke er like fint der, med et ble litt kort etappe… På den annen side; jeg ville ikke møt det hyggelige nederlandske paret som sykler rundt i ulike land hver sommer – og fått med meg deres erfaringer.

Dag 5: Tunhovd-Geilo, ca 4,5 mil: 

Innveien fra Tunhovd til Geilo. MOtbakke med kraftig stigning mot Kikut (7%), men den gikk overraskende greit:) Fin tur og god disponering av kreftene. Overnattet på Jons Kro på Geilo, 650 kroner med frokost. Fint rom og hyggelig allrom, men maten var ikke noe særlig. Litt usikker på hva jeg faktisk fikk til middag da det var nedsauset, halvvarmt og poteter det smakte vann av. Godt jeg hadde litt nøtter og kjeks i sykkelvesken. Utrolig søt og hyggelig vertinne. Valgte Jons Kro da jeg fikk opplyst av Turistkontoret på Geilo at det ikke var noe annet alternativ til overnatting i nærheten av Haugastøl enn Finse – og at det er 4 timer fra Haugastøl til Finse. Hva med å nevne Ustaoset?

Erfaring: Ville valgt samme vei på nytt, men syklet videre til Ustaoset eller Haugastøl (må booke på forhånd). Mao droppet Jons kro. Ulempen med dette er at jeg i tilfelle ville gått glipp av morgenstillheten på RV7 mot Haugastøl  og alle sanseinntrykk…

Dag 6, Geilo-Finsehytta, ca 4,5 mil:

Flott tur RV7 mot Haugastøl (se over). Godt skiltet mot Rallarvegen. Flott og majestetisk natur. Overnattet på Finsehytta, 860,- overnatting på tomannsrom med hyggelig tysk dame, 3-retters middag, to øl (fra Finsehyttas mikrobryggeri) , dusj og frokost. Samt morgenbad med min romvenninne i Finsevannet.

Erfaring: Ville absolutt valgt samme vei og overnattingssted på nytt!

Dag 7: Finsehytta-Vatnehalsen, ca 4 mil: Rallarvegen med mye utforkjøring. Fikk gode tips fra  annen syklist for hvordan angripe grus og utforkjøring for best balanse. En fantastisk tur i nydelig vær med mye hyggelige folk! Ble invitert på kaffe av to hyggelige karer fra Fredrikstad. Denne opplevelsen kan dessverre ikke garanteres at alle får oppleve:)

Overnattet på Vatnehalsen høyfjellshotell (1475,- for tomannsrom med frokost) . Utrolig flott beliggenhet og sjarmerende sted med  serviceinnstilt personale. Rommet var ganske stort, sengene myke (deilige synes jeg), men badet var av gammel standard (selv om det visstnok var nyoppusset). Fliser på gulvet, men malt strie på veggene – en ulempe når det er umulig å ikke søle vann på veggen ved dusjing.  Jeg ville dratt dit igjen, men Rune er litt mer skeptisk på grunn av badet. Det var virkelig det eneste som trakk ned på stedet. Bortsett fra den voksne mannen som var svett etter sykkelturen og kastet seg ut i bassenget med sykkelbuksen på… Men det var absolutt ikke Vatnehalsen Høyfjellshotell skyld i.

Erfaring: Ville absolutt valgt samme rute og overnatting på nytt! Ingen endring, spesielt ikke med været:D

Dag 8:

Sykkelturen over… Hulk!!! Det var vemodig å se andre gjøre sykkelen sin klar for dagen, mens jeg spiste rolig frokost.. Flott togtur med Flåmsbanen gjorde litt opp for det vemodige. Ned fra fjellet og plutselig var vi ved havet. Spesiell opplevelse! Deretter hurtigbåten ut Sognefjorden og inn til Bergen. Flott opplevelse å se Sognefjorden med fjell og landskap + innseilingen til Bergen. Tok inn på InCity hotell i Bergen. Svært dyrt og veldig dårlig i forhold til prisen. Skittent rom med ekkelt unevnelig langs listene på soverommet. Mye skjøteledninger. Loftsleilighet vendt ut mot Torgallmenningen,  uten air condition.  Dårlig frokost i et mørkt og innfestet teppebelagt  konsertlokale(nærmeste nabo) er det ikke verdt å betale 7500,- for for 3 netter!

Hadde en flott tur opp til Rundemann og Blåmann forbi Fløybanen. Turen ble litt lengre enn planlagt – første gang jeg har gått på fjelltur i sandaler og håndveske…:)

Middag ble inntatt på Bryggen, og jeg håper de fikk blåskjellsaft i skalldyrstallerkenen min (ellers er det noe nytt jeg reagerer på, og det håper jeg virkelig ikke), for jeg ble skikkelig dårlig etterpå – natt til søndag og lå i sengen hele søndagen uten krefter /energi til å reise meg, eller spise mat.  Det var godt Bergensvær hele søndag,  med regn og gråvær.

Erfaring: Om jeg skulle gjort dette på nytt, ville jeg valgt å gå av hurtigbåten på «bergensfastlandet» og syklet mot Voss og deretter inn til Bergen. InCity hotell skal jeg holde meg langt unna! Slik som det ble nå, var hurtigbåten inn til Bergen helt perfekt med The Tall Ship Race – flotte seilbåter med imponerende master!

Hjemreisedag: Bergensbanen til Oslo. Flott tur, men litt mange tunneler…

Erfaring: Sjekk hotell god tid på forhånd for å sikre bedre beliggenhet, pris og standard. Samt sjekk plass til sykkelen på Bergensbanen. Det er få sykkelplasser på det såkalte sykkeltoget…

Alt i alt: Ville jeg gjort det igjen? JA!!! Alene? Ikke umulig. Det å reise alene gjør at det er lettere å komme i kontakt med andre mennesker, høre andres historier og erfaringer. Mange spennende og hyggelige mennesker der ute.  Andre veivalg ville ført til andre opplevelser, ikke sikkert at det ville vært dårligere opplevelser, men ikke de samme jeg har hatt nå. Om jeg vil anbefale andre å gjøre samme reise? Absolutt! Alene eller sammen med andre. Når det gjelder barn ville jeg betenkt meg mer og sjekket ut alternative veier fremfor de store riksveiene. Der må man følge svært godt med. Jeg hadde ikke så mye sykkelerfaring før jeg la ut på tur… egentlig ingen;P Alt går om en tar tiden til hjelp – og været har hele tiden vært med meg som en positiv faktor.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.